Leírhatom az adómból a támogatást?

A CitizenGO Alapítvány egy nonprofit szervezet, aminek a központja Spanyolországban (EU) van. A közjó érdekében működő szervezetként a CitizenGO Alapítvány számára küldött adomány leírható az adóból, amennyiben Spanyolországban, Lengyelországban, Németországbab, Olaszországban, Belgiumban vagy Luxemburgban él. 

Az European Foundation Center (EFC) és a Transnational Giving Europe (TGE) adószakértői szerint a fenti országok hajtották végre az Európai Unió diszkrimináció elleni szabályozását a határokon átnyúló adományok vonatkozásában. (Lásd. a “Taxation of cross-border philanthropy in Europe after Persche and Stauffer - From landlock to free movement?” tanulmány 5.1. fejezetének 28. oldalát.) 

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a fenti országok egyikében él, a spanyolországi székhellyel rendelkező CitizenGO Alapítvány támogatása feljogosítja Önt arra, hogy az ország törvényeinek megfelelően adóleírást kérjen a jövedelemadójából. 

Végül azt javasoljuk, hogy forduljon helyi adószakértőkhöz annak érdekében, hogy többet megtudjon az adóleírás eljárásáról.