Az adományaim levonhatóak az adóból?

A CitizenGO Alapítvány európai úniós (spanyolországi) székhellyel rendelkező, nonprofit közösség. Mivel jótékonysági szervezetként a közjóért dolgozik, a CitizenGO Alapítványnak nyújtott támogatás levonható az adóból, ha Ön Spanyolországban, Lengyelországban, Németországban, Franciaországban, Belgiumban vagy Luxemburgban él.

A European Foundation Center (EFC) és a Transnational Giving Europe (TGE) hálózat által megkérdezett adószakértők szerint (lásd "A határokon átívelő jótékonykodás megadóztatása Európában Persche és Stauffer után – a szárazföldtől a szabad áramlásig?" című tanulmányt) ezek az országok a határokon átnyúló adományokra vonatkozó adókedvezmények alkalmazása terén, bevezették az európai uniós jog diszkriminációmentességi szabályát (lásd a tanulmány 5.1. fejezetét, 28. oldal). [Magyarország még nem.]

Ez azt jelenti, hogy ha Ön ezen országok valamelyikében él, a CitizenGO Alapítványnak (egy spanyolországi székhelyű, közhasznú szervezetnek) tett adománya feljogosíthatja arra, hogy az adott ország törvényei szerint adólevonást kérjen a jövedelemadójában.

Mindazonáltal javasoljuk, hogy forduljon helyi adójogi szakértőhöz, hogy többet tudjon meg a CitizenGO-nak tett adományának köszönhetően, az Önt megillető adókedvezményekkel kapcsolatos eljárásról.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a CitizenGO nem adómentes más országokban, mivel Spanyolországban vagyunk bejegyezve.