Támogathatja a CitizenGO a petícióm kézbesítését?

A petíciót benyújtók általában saját maguk végzik a petíció kézbesítését. Ezt megteheti úgy, hogy petíciója címzettjének küld egy e-mailt a kampánya linkjével és az aláírók listájával, vagy úgy, hogy mindent kinyomtat, és a dokumentumokat postán elküldi vagy személyesen átadja.

Szeretnénk, ha a kézbesítése sikert aratna, ezért íme néhány jótanács:

Hogyan kézbesítsünk a legjobb?

  • Válasszon olyan időpontot, amely egybeesik egy kapcsolódó rendezvénnyel vagy a témával kapcsolatos médiaidőszakkal, hogy petíciója a lehető legnagyobb visszhangot kapja!
  • Vegye fel a kapcsolatot a címzettel, és tudakolja meg, hogy a konkrét személy is tudja-e fogadni a petíciót. Ha nem, kérdezze meg, hogy a címzett irodájában valakinek át lehet-e adni. Ha ez sem működik, akkor keresse meg az illető politikai ellenfelét, aki támogathatja a kampányát (minél nagyobb nyilvánosságot kap, annál jobb)!
  • Szerezzen a témában jártas szakértőket, akik részt vesznek az átadáson, hogy ezzel is súlyt adjanak a petíciójának!
  • Szólítsa meg a tömeget! Küldje el a meghívókat kapcsolati hálóján keresztül!

Hogyan keltse fel a média érdeklődését?

  • Legyen kreatív! Az esemény szokatlan témái vagy üzenetei nagyobb valószínűséggel keltik fel az újságírók érdeklődését!
  • Legyen vizuális! A legérdekesebb hírekhez nagyszerű képi világ is tartozik: Legyen kéznél egy jó fotós, és figyeljen arra, hogy fényképezés szempontjából, hogyan rendezi be az eseményt, és tegye azt színessé!
  • Tegye könnyen befogadhatóvá: Készítsen tömör sajtóközleményt (legfeljebb egyoldalasat), lehetőleg képekkel, amelyet a hírügynökségeknek elküldhet.

Ha további kérdése vagy észrevétele van, kérjük, küldjön nekünk üzenetet a jobb alsó sarokban található, kék "Kapcsolatfelvétel" gombra kattintva.